The Hampi Witch Project


Wees niet bang, the Blair Witch Project is niet een Inez story geworden, maar de Hampi Witch heb ik gisternacht ontmoet. Daar kom ik later op. Waar ik was gebleven; In Goa. De scooter ging bijzonder goed, ik heb twee dagen door Goa geraced en we vonden een prachtig meer aan de zee.  Wat Goa nog meer heeft gebracht aan ervaring; Een waar hippiefeest op het strand. All drugs were there en geloof me, er werd goed gebruik van gemaakt. Conversaties voeren in de harde psychedelische muziek met een gedrogeerde hippie is geen aanrader. Wijzend naar de maan en zwalkend door de drukte eindigt het al vrij snel na "yaaaa peace."  Toch was het magisch om zoveel mensen out te zien gaan, die de realiteit totaal verloren hebben maar vooral intens genieten. Met de twee engelsen (Kelly en Kish), een Argentijn en een Amerikaan besloten we in Goa om naar Hampi te gaan met de nachtbus. Vanaf de hippieavond in Goa zijn we een team for as long as it might last Eergisteren in de ochtend kwam ik aan in Hampi. Ons guest house is midden tussen de tempels. Hampi heeft 3.000 tempels en onnoemlijk veel rotsen. De gezichten hier zijn ongelooflijk (foto's volgen, de technologie staat hier op een laag pitje). De stilte is hier ongekend, de schoonheid evenzo. Waar je ook kijkt, overal om je heen zijn ruines van oude buddhistische tempels. Iedere God heeft een eigen tempel. Hampi is een heilige stad. Je kan hier dan ook geen vlees, geen bier en geen drugs krijgen. Ik heb vanaf dag 1 geen vlees noch vis gehad, het bier werd voor ons een ietwat groter probleem. Aan de overkant van de rivier hebben we Whiskey gesmokkeld.In de nacht besloten we dat we in een tempel wilden slapen. Vaak gebruikte zin voor zulke situaties is " It's absolutely normal." Je had de mannen moeten zien, ik had het idee dat we een expeditie door Afganistan aan het uitvoeren waren. De zaklamp mocht absoluut niet aan want ' What if they'd see us" . Geen idee wie ' they'  dan precies zijn, but whatever. Je moet je voorstellen dat het hier pikkedonker, electriciteit is niet cool. En dat is waar we the Hampi Witch ontmoetten. We liepen meters hoog op rotsen in het donker langs de hekken af, want daarboven stonden mensen. Om ons heen alleen maar tempels en daar kwam ze aan. Ze bleef roepen en bewoog haar handen ' Go inside, into the stones.' Onze Amerikaan dacht dat het een tourguide was en wilde naar binnen gaan. Stel je dus voor; Ik ga kapot van het lachen. Aparte tourguide was dat geweest; Totaal bezeten, midden in de nacht , die ons verteld, "Ga in de stenen". De tempelovernachting is hem uiteindelijk niet geworden, we waren door het hek geklommen maar toen we het alarmsysteem hoorden en we dachten aan onze gids, die ons de luipaarden wel zou laten zien die met zonsondergang komen en die meterslange python die hij daarvoor had gezien, was het gedaan met het avontuur.
                 Om deze adrenaline eruit te kicken hebben we vandaag een tempel bezocht die na 600 hoge treden aanschouwbaar was en een duik genomen in een meer. Kijk ik nu links en rechts van me,  zie ik vier mensen die weer nieuw vuur hebben. Ze willen nu een bang lassi (soort vloeibare spacecake). We'll see what that brings. Vrij impulsief heb ik zojuist besloten om morgen richting Mumbai te gaan. Kish heeft familie in een dorpje dat Navsari heet, 6 uur Mumbai en zijn ouders hebben daar een huis gekocht. Dit is een manier om het echte India te zien. Daarbij hebben we het huis voor onszelf, iedereen komt mee, dus wie weet wat volgt. Indian Paranormal Activity III?

Ik hou van jullie,

Dikke knuffel

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer